Διεθνές Συνέδριο «Ακαδημία Πλάτωνος: Τεκμήρια και Ιστορικές Μαρτυρίες» Συμπεράσματα και προοπτικές

(21.12.2012)
Ύστερα από πέντε μέρες παρουσιάσεων και ζωντανής συζήτησης, με τη συμμετοχή είκοσι επτά ερευνητών και ερευνητριών από ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Ακαδημία Πλάτωνος: Τεκμήρια και Ιστορικές Μαρτυρίες», που διοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (12-16 Δεκεμβρίου 2012). Κοινή διαπίστωση όσων συμμετείχαν υπήρξε η χρησιμότητα της ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε εκπροσώπους διαφορετικών κλάδων (φιλοσοφία, ιστορία, ιστορία της επιστήμης, αρχαιολογία), ενώ ιδιαίτερο ήταν το όφελος που αποκόμισαν οι ερευνητές και ερευνήτριες από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας που συνδυάστηκε με τη φιλόξενη υποδοχή της επιτροπής των κατοίκων της περιοχής.
Στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, εκφράστηκε το ενδιαφέρον να δοθεί συνέχεια σε αυτό το εγχείρημα, με τη διοργάνωση άλλων επιστημονικών συναντήσεων, με τη συμμετοχή ερευνητών διεθνούς κύρους, γύρω από το θέμα της λειτουργίας και της δράσης όχι μόνο της Ακαδημίας αλλά και των υπόλοιπων Φιλοσοφικών Σχολών που άνθισαν στην αρχαία Αθήνα.
Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών», η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.
Το Συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Καρόλου Παπούλια. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: Ακαδημία Πλάτωνος

Πηγή: www.lifo.gr