Εκδήλωση με θέμα "Η Πόλη και οι Πολίτες"

Μια παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα των γραμμάτων, ο Αμερικανός κοινωνιολόγος Richard Sennett, θα μιλήσει για τις περίπλοκες συνθήκες κοινωνικής συμβίωσης που υπονομεύουν την ιδιότητα του πολίτη στο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα "Η Πόλη και οι Πολίτες".

 

Με τον Αμερικανό κοινωνιολόγο θα συνομιλήσουν η αρχιτέκτονας Μαρία Θεοδώρου, ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια της School of ARCHitecture for All (SARCHA) και ο γραφίστας Τάσος Χαλκιόπουλος, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Atenistas.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Η Ελληνική Σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης», το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης».Η εν λόγω πράξη υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους