Θερινό Σχολείο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνεται στο πλαίσιο της πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Ανάπτυξη της γνώσης και καινοτόμων ιδεών» Θερινό Σχολείο με αντικείμενο τις παραστάσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του θερινού σχολείου περιλαμβάνει την διεξαγωγή εντατικών μαθημάτων στο Λαύριο και την Επίδαυρο διάρκειας 12 ημερών και θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 13 Ιουλίου 2013.

 

Τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα με τη συμμετοχή επιφανών ακαδημαϊκών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (κλασικοί φιλόλογοι, θεατρολόγοι, ιστορικοί της φιλοσοφίας, αλλά και σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μεταφραστές, κριτικοί και δημιουργοί της εγχώριας και διεθνούς σκηνής).

 

Στο θερινό σχολείο, καλούνται να συμμετάσχουν 25 μεταπτυχιακοί φοιτητές θεατρικών και κλασικών σπουδών από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα ταξιδίου τους ενώ οι δαπάνες διαμονής και εστίασης κατά τη διάρκεια των μαθημάτων επιβαρύνουν το πρόγραμμα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα έως τις 15 Ιουνίου 2013 στο: platoacademy@di.uoa.gr

 

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 

Αίτηση Συμμετοχής