Εκδηλώσεις / Ανακοινώσεις

(10.12.2012)

Η ΑΜΚΕ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» θα παρουσιάσουν στις 13 Δεκεμβρίου 2012 τις εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις στο πλαίσιο του έργου "Η Ελληνική Σκέψη σε Διάλογο:Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης"... (περισσότερα >>)

 


(10.12.2012)

Η ΑΜΚΕ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» θα παρουσιάσουν στις 18 Δεκεμβρίου 2012 στο Νομισματικό Μουσείο τη δράση «Θερινά Σχολεία» 2012-2014... (περισσότερα >>)

 


(07.12.2012)

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – ΑΜΚΕ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, προκηρύσσει το δεύτερο (2ο) ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2013, το οποίο απευθύνεται σε αλλοδαπούς: 1) μεταπτυχιακού... (περισσότερα >>)

 


(04.12.2012)

Οι Εικαστικοί Διάλογοι είναι μια ομαδική έκθεση νέων μέσων, η οποία παρουσιάζεται στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η έκθεση πραγματεύεται δύο προβληματικές:

A. Η οικονομική, πολιτική και πολιτειακή κρίση ως πρόκληση για τη δημοκρατία και την τέχνη.

B. Κοινωνικοί παράγοντες, όπως η ανεργία, ο κίνδυνος της πτώχευσης, η μετανάστευση κλπ. ως εφαλτήριο εικαστικής δ... (περισσότερα >>)

 


(04.12.2012)

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης σε συνεργασία με το To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Ποδόσφαιρο: Παιχνίδι, Θρησκεία ή Πόλεμος".Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης "Λέξεις και... (περισσότερα >>)

 


(20.11.2012)

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει, στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος: η Πολιτεία και ο Πολίτης»  ημερίδα με τίτλο Δημοκρατία και Εκπαίδευση: Η πρόκληση της Ψηφιακής Τεχνολογίας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επισ... (περισσότερα >>)

 


(13.10.2012)

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης σε συνεργασία με τo Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν  τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η Παγκόσμια πόλη σήμερα».Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης "Λέξεις και Σκέψεις" του έργου «... (περισσότερα >>)

 


(13.10.2012)

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στις 18.30μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος ανοιχτή εκδήλωση-παρουσίαση της δράσης "Διάλογοι". Η δράση αυτή αφορά στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων στα σχολεία της Α'/Β' θμιας εκπαίδευσης με τη μέθοδο project και αποτελεί μέρος της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Ανάπτυξη της γνώσης και καινοτόμ... (περισσότερα >>)

 


(13.10.2012)

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης σε συνεργασία με τo Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν  την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ψηφιακά Παιχνίδια – νέες δεξιότητες και εκπαιδευτικά εργαλεία». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της... (περισσότερα >>)

 


(25.05.2012)

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργάνωσε το πρώτο θερινό σχολείο Φιλοσοφίας και Εφαρμοσμένης Έρευνας για ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές από τις 16 έως τις  29 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Το φετινό θερινό σχολείο είχε θέμα "Η Ακαδημία του Πλάτωνα:μια πύλη για την εφαρμοσμένη φιλοσοφία στις επιστήμες". Συμμετείχαν 20 φοιτητές - μεταδιδάκτορες που προέρχονται από 13 χώ... (περισσότερα >>)