Εκδηλώσεις / Ανακοινώσεις

 

(09.09.2013)

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Η περιπέτεια της ανθρώπινης περιέργειας: το ταξίδι από τον περιηγητισμό στην αναψυχή, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στην Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 10.00 έως τις 19.00, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτ... (περισσότερα >>)

 


(09.08.2013)

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργάνωσε από τις 15 µέχρι τις 28 Ιουλίου 2013 Θερινό Σχολείο Φιλοσοφίας και Εφαρμοσμένης Έρευνας το οποίο απευθύνεται σε µεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές, κυρίως από την περιοχή των θετικών επιστηµών. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό Δελτίο Τύπου... (περισσότερα >>)

 


(27.06.2013)

Η ΑΜΚΕ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τον Ιούλιο του 2013 στην Αθήνα 70 μαθητές από Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, Βουλγαρία και ΗΠΑ στο πλαίσιο του 2ου "Θερινού Σχολείου για έλληνες μαθητές, μαθητές ευρωπαϊκών κλασικών λυκείων και μαθητές σχολείων της Αμερικής, Αυστραλίας και Ασίας" . Τα Θερινά Σχολεία διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου "Ακαδημία Πλάτωνος- Ανάπτυξη της... (περισσότερα >>)

 


 

(14.06.2013)

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013... (περισσότερα >>)

 


(12.06.2013)

Στο  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνεται στο πλαίσιο της πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Ανάπτυξη της γνώσης και καινοτόμων ιδεών» Θερινό Σχολείο με αντικείμενο τις παραστάσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του θερινού σχολείου περιλαμβάνει την διεξαγωγή εντατικών μαθημάτων στο Λαύριο και την Επίδαυρο διάρκειας 12 ημερών και θα πραγματοποιηθ... (περισσότερα >>)

 


(14.05.2013)

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης σε συνεργασία με τo Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν  την Τετάρτη 15 Μαϊου 2013 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η πολεοδομική ιστορία της Αθήνας».Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης "Λέξεις και Σκέψεις" τ... (περισσότερα >>)

 


(10.05.2013)

Παρατείνεται έως τις 31 Μαϊου 2013 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο διεπιστημονικό θερινό σχολείο για μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές απ΄ όλον τον κόσμο που διοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού από 15 Ιουλίου 2013 έως 28 Ιουλίου 2013 στο πλαίσιο της Πράξης "Ανάπτυξη της Γνώσης και Καινοτόμων Ιδεών"... (περισσότερα >>)

 


 

(11.03.2013)

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Πράξης "Ανάπτυξη της Γνώσης και Καινοτόμων Ιδεών", διεπιστημονικό θερινό σχολείο για μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές απ΄ όλον τον κόσμο. Το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί από 15 Ιουλίου 2013 έως 28 Ιουλίου 2013 και το γενικό θέμα που θα εξετάσει αυτήν την χρονιά θα είναι ο αντίκτυπος της Πλατωνικής (κυ... (περισσότερα >>)

 


(18.01.2013)

Μια παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα των γραμμάτων, ο Αμερικανός κοινωνιολόγος Richard Sennett, θα μιλήσει για τις περίπλοκες συνθήκες κοινωνικής συμβίωσης που υπονομεύουν την ιδιότητα του πολίτη στο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης  στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα "Η Πόλη και οι Πολίτες".

Με τον Αμερικανό κοινωνιολόγο θα συνομιλήσουν η αρχιτέκτονας Μαρία Θεοδώρου, ιδρ... (περισσότερα >>)

 


(17.01.2013)

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας καλούν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών για Λέξεις και Σκέψεις με θέμα «e-learning: προοπτικές και προβλήματα μιας νέας διδακτικής σχέσης»... (περισσότερα >>)