(28.07.2014)

Ήρθαν στην Ελλάδα για να... αναβιώσουν την Ακαδημία του Πλάτωνα. 23 μεταπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές από το Ισραήλ, το Πακιστάν, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Κίνα, τη Νότιο Αφρική, το Περού, τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν και άλλες 8 χώρες έφτασαν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο Θερινό Σχολείο Φιλοσοφίας... (περισσότερα >>)

 


(24.07.2014)

Το Θερινό Σχολείο 2014 πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 27 Ιουλίου 2014 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών από 18 χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πάνω από 70 επιστήμονες απ' όλον τον κόσμο... (περισσότερα >>)

 


(01.07.2014)

Για δύο εβδομάδες στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού 70 έφηβοι από τη Γρανάδα, την Αδελαΐδα, το Πεκίνο, τη Νέα Υόρκη και τις Φέρες του Εβρου, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της Αθήνας, θα παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια, θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, θα συμμετάσχουν σε παραστάσεις, θα συσσωρεύσουν γνώσεις για την ιστορία και το παρόν του ελληνικού πολιτισμού... (περισσότερα >>)

 


(30.06.2014)

«Το ίδρυμα Ωνάση, ένα από τα κατεξοχήν ελληνοκεντρικά ιδρύματα του κόσμου, με τον ιδρυτή του να αποτυπώνει - στην επιθυμία του στην ιδρυτική του πράξη - εμπνεόμενος από την φράση του Ισσοκράτη "ότι ονομάζονται Έλληνες εκείνοι που παίρνουν την δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την καταγωγή. Ώστε το όνομα των Ελλήνων να είναι σύμβολο όχι πλέον της καταγωγής αλλά της πνευματικής ανυψώσεως". Πιστεύουμε εμπράκτως... (περισσότερα >>)

 


(15.11.2013)

Μπορεί μια ανοιχτή πόλη να γίνει «σχολείο»; Τι σχέση έχει το αστικό τοπίο και πολιτισμός; Σ' αυτές τις ερωτήσεις και πολλές άλλες θα επιχειρήσουν να απαντήσουν οι ομιλητές στην ημερίδα με θέμα: «Μια πόλη, ένα σχολείο: Μαθήματα Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού στην Αθήνα». Την ημερίδα συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, η Στέγη Γραμμάτων... (περισσότερα >>)

 


(14.11.2013)

Ημερίδα με θέμα «Σώμα και Πνεύμα: η δυναμική μιας αντίθεσης» διοργανώνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλία «οι Διάλογοι των Αθηνών» και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ημερίδα θα διερευνηθούν θέματα που άπτονται των συγκλίσεων... (περισσότερα >>)